fredag 11 maj 2012

Torsdag...Sol. Arb.Förm. burkar, FYND, ösregn och Chinese Crested.

Det är sol ute idag...och man blir genast gladare i kropp och själ och det blir även mina älskade djur, speciellt hundarna när vi är ute och går som gör som en massa glädjeskutt och sprinterlopp. Jag ska inte blogga nu på morgonen för kommer antagligen inte hinna med det, men jag ska komma att skriva i den senare under kvällen. Jag satt på facebook en sväng istället innan jag faktiskt ska in till stan idag för att kolla upp lite saker...

Jag ska möta upp Lia  för att vi ska ta och cykla in till stan då vi båda ska på Arbetsförmedlingen för lite olika saker. Jag skulle ta och berätta om att jag ska och börja på Miljövårdscentrum den 16 maj. http://www.miljovardscentrum.se/index.html . Jag ska med Lia sedan ta och äta lite på Pizzeria Elvis och ätit en pommestallrik, Lia åt Fish and chips, fast hon var inte superförtjust i den, så jag fick äta upp det mesta av fisken med. Kunde vara mer krispig än vad den var dock och med lite mer smak tycker jag. Annars hyfsat okej.

Vi var på Myrorna och Lia skulle leta stora tomburkar på en massa olika ställen, så hon frågade på olika restauranger om dom. Hon ska ha dom som krukor till hennes odlingslott och ha hängkrasse, indiankrasse, jordgubbar och annat i dom. Men vad kom då om inte regnet. Det var dock ganska lätt regn, men det ska vi bli varse om senare att så inte var fallet. Jag var in på  Kavalkaden som har massa vackra 40-50-60 tals saker. Där hämtade jag senaste QX med Fotbollspelaren Anton Hysén.  Vi var på flera ställen för att hon skulle få dom stora burkarna, men hon fick gå in och fråga efter dom själv och släppa på dom själv med.

Vi var även på Röda Korset där jag hittade dess 2 st. böcker och några armband. Allt för 15 kr. Vi ska cykla hemåt, men det börjar verkligen ösregna så vi fastnar vid Cahara och går in där för att se om det lugnar ner sig och ta för att ta en fika. Lia tog kaffe och bulle och även en kladdkaka, jag tog bara en Coca Cola. Tog oss dock sedan när det var lite lugnare till Krämaren Gallerian, där Lia skulle köpa juttetråd och ståltråd på Clas Ohlsson.

Vi tog och ska ta och cykla när det lugnat ner sig lite och det faktiskt duggade, men sedan när vi kommit en bit på vägen hemåt, så öppnade sig verkligen himlen och det verkligen öste ner från himlen. Det var stora droppar som föll från himlen och jag cyklade lite i förväg och stannade till under ett tak för att vänta på Lia som kom lite efter, både hon och jag var nästan genomblöta, men vi ska ta och gå in på affären under det tak jag stannat under.
 
Vi var på Lidl där vi båda gick in för en stund för att bli torra i kläderna igen efter ett tag. Jag kom att köpa med mig 2 st. olika sorter av chip som jag tänkte man kunde ha i helgen när gullige Jesper ska komma hit. Efter att ha handlat klart så kände jag att jag ville hem. Vi ska skiljas åt och jag cyklade hemåt i en rasande fart. Genomblöt och ganska så kall när jag kom hem. Ut med hundarna snabbt i regnet och tog mig sedan en riktigt lång och varm dusch sen för att få tillbaka värme i min frusna kropp.

Satte mig på datorn och med facebook lite mer om Chinese Crested bla om lite saker som bla lite om Tingeling och lite saker där som jag nu la upp nya bilder på hennes stamtavla: http://www.chinesecrested.no/no/registry/98775/Golden+Dream+Stars+Endless+Love.html där man ser att hon inte är det folk påstod, en räka. Hon har varken varit eller kommer aldrig bli en räka i kroppen, men som jag nu tänker släppa då jag står över sånt jäkla dravel och visar mig nu vara den vuxne. Sedan var det faktiskt några som bad om ursäkt till mig med och det tycker jag var bra och strongt av dom att göra. Gjorde mig glad!!

Däremot kan jag ju säga att Tingeling är oerhört svår att fota för hon springer mer än går kan jag säga. Hon är hyperaktiv nästan hela tiden när vi är ute med och är mer en cirkusapa än en hund, det ska snurras, det ska rusas fram och tillbaka och ja ni förstår nog vad jag menar. Hon har svårt att stå still och stannar bara några sekunder sedan full fart igen, så man måste vara snabb med kameran, så inte alltid det blir så bra bilder. Jag vill att hon ska få vara den mysiga och galna unghund som hon är och få vara busig och framåt, hon mognar så småningom hon med.

Även suttit och chatat med på på MSN och jag har chatat med min ungdomsskolkamrat Häst Patric, med Djur Tobias, med Blondin Peter och m.fl. Jag har även sms:at en massa med Snygg Jesper som kommer hit i morgon. Jag ska ta en ren städdag i morgon för att jag behöver få det lite snyggare här innan jag ska ha någon som ska bo över hos mig så fredag efter att har bloggat och kollat min mail och annat sånt så ska jag ta och städa resten av dagen min som jag har då han kommer fredag kväll.

Satt har äntligen nu fått lite ro att sät fixa det som ska fixas med för att jag ska kunna sitta med bloggen min och även lagt in ett blogginlägg, men det vart efter 12 slaget på natten. Även suttit ett litet tag till på facebook mer och sedan ta en snabb tur ut med hundarna och sedan bara krypa ner i sängen och ta och sova gott med djuren hos mig. zzZzZzZZz......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar