lördag 5 maj 2012

Tisdag...Vad folk är negativa. Funderar mycket. Onsdag...Förberedelse för Ålandskryssningen!

Tisdag...Jag har suttit med lilla bloggen min hela morgonen efter att jag varit ut med hundarna på morgonpromenaden i det fantastiska vädret. Solen skiner och det blommar överallt en massa vackra växter och blommor. Jag har även varit inne på facebook, qruiser och annat för att kolla mina mail och annat som hänt bland mina vänner och bekanta.

Efter att jag vart klar med blogginlägget, så blev det att ta och gå ut med hundarna igen. Ska sedan mest bara ta och sitta på internet, även om jag ska komma att skriva, läsa och drömma en hel del idag.

Fortsatt diskution på facebook i lite olika forum där. Ja tex som om min ringa ålder som faktiskt blir 30 i år ska vara negativt när det gäller hundar och kunnandet om andra djur med. Jag kan säga att jag läst på en massa om Chinese Crested hundar i ca 10 år innan jag skaffade en egen. Samma sak med många andra djur, jag suger åt mig sjukt mycket information om djuren och andra saker som jag är intresserade om i fråga.

Ja, det låter som om folk inte alls kollar upp något om rasen innan dom skaffat sig denna hund. På bilden till höger ser ni hur Chinese Crested såg ut från början och hur dagens hundar (nedan) INTE ens är i närheten av vad dom flesta kallar för den "så kallade" rasstandarden som många uppfödare satsar på.

Jag kollade upp i stort sett all fakta man kan hitta om djuren, men visst kan jag behöva lära mig fler saker med, man blir aldrig fullt lärd på något ämne. Tycker det är så konstigt att folk tror inte att man läser på innan man skaffar ett djur. Fast det kanske är så att dom flesta inte läser på så mycket?? Jag har ju även ändå haft Chinese Crested i över 6 år. Innan dess som sagt många år med andra hundar och läsandet om rasen, men visst kan jag säga att jag blivit klokare av att ha skaffat rasen. Fast som sagt oerhört konstigt att folk inte vet mer om sin egen ras. Plus att folk vill få det att framstå att dom kan mer bara för att dom föder upp hundarna, men det är lätt att föda upp djur, det svåra är att veta vad en bra kombination och vad som är bäst för rasen.

Ja, här ovan ser ni dom hundar som jag inte alls tycker håller sig till någon standard länge och tyvärr ser många Chinese Crested ut så här idag. Alldeles för stora, grova, långbenta, för breda över bröstkorgen.

Folk har så mycket att säga till om när dom inte har en aning om vad dom pratar om känns det som och tydligen väldigt lätt att dömma folk utan att veta vem dom ens har att prata med eller vet o kunskapen bakom den personen. Nej, folk är alldeles för snabba på att döma utan att veta ett skit egentligen.

Tagit och ätit Thailändska nudlar. Rikigt gott och några små kakor med.

Alternativ.nu. Kollat bla på lite får och höns bla, men inte så mycket mer faktiskt.

Stan vs Landet. Jag vet inte hur man ska kunna välja. Jag vill ha både och i livet. Jag vill bo på landsbyggd, men även kunna ha möjligheten att vara i en stad för att gå i affärer och restauranger m.m.
 

Önskan om en gård skriker i mitt inre som när fågelungen skriker efter mat, mat, mat...!! Jag längtar efter lugnet med naturen runt knuten, fåglar som kvittrar, tuppen som gal i hönsgården, hundar som skäller och busar runt, hästar som gnäggar och vackert galopperar i hagen och alpackor med sitt söta uppsått.

Har ätit en banan och läser lite tidningar istället för att sitta på datorn. Skåne Magasinet, 25 Beautiful Homes, Livet på landet och Gods och Gårdar.

Ligger och skriver en massa. Skriver om kärleken som kan komma i alla dess former från kanske floristen blomsterhandeln, butiksbiträdet i mataffären, mannen eller kvinnan brevid dig på tåget eller bussen, en nära vän eller varför inte en total främling??

Ätit igen en massa. Mackor med ost, mackor med dill och gurka, äppelkola, rälchips, ravioli och dricker öl till.

"The Big Bang Theory". En superhärlig serie. Såg 2 st. avsnitt av den på TV.

Jag missade förr veckan då Isis (transgender tjejen) åkte hem plus några andra. "ALL STARS Americas Next Top Model". Amerikansk realityserie från 2011. Säsong 17. Avsnitt 4 och 5 av 13. Modellerna tävlar om en skådespelarroll i tv-serien "CSI: Crime Scene Investigation". De går på en audition där de träffar manusförfattaren Anthony Zuiker. Samtidigt oroar sig en av flickorna för att hon kommer att åka ur tävlingen efter att hon blir sjuk, Kayla har fått hjärtarytmia. 2 st. tjejer Bre och Angelea. Bre tog hem det. Sedan ska dom få göra ett fotografering för Lisa Gavales och klädmärket Express. Bästa foto Angelea och den som fick åka hem vart Camille.

Avsnitt 5. Utmaningen är för en All Star Fashionshow på en karusell som rör sig runt och runt. Från The Kardashians Collection. Från Kardashian systrarna Kim, Khloé och Kourtney. Bre och Lisa vann och fick dom kläder dom hade på sig. Veckans fotografering är en hyllning till Poplegenden Michael Jackson för Siren. Stylas av Michael Jacksons stylist Ruscka. Flickorna poserar iklädda stjärnans mest välbekanta utstyrslar, och hans syster LaToya Jackson guidar dem vid fotograferingen. André Leon Tally och Nigel Barker bedömer modellernas prestationer tillsammans med LaToya Jackson och Tyra Banks. Men vem kommer att tvingas lämna tävlingen? La Toya fick bestämma bästa till sämsta foto. Bästa foto vart Laura och sämsta vart ingen alls. Dom fick alla stanna. Även 04/05. (Inte alla modellerna på fotona som är kvar)

Tar en öl till och kollar in på internet vad som hänt där på facebook och lite andra ställen under dagen. Tror ni inte det skrivit en massa negativt med om det jag skrivit. Vad är det för fel på folk, hur kan dom vrida allt man skriver till att vara något negativt när det inte är skrivet som negativt. Ser bara folk det värsta och förvrider orden i sina huvuden till något negativt hela tiden?! Nej, fy fasiken vart är samhället på väg och speciellt Sverige's folk.

Ja. jag får väl kanske acceptera att folk tycker att jag är konstig, kompliserad, knepig, otydlig och rent utsagt mysko. Kan inte rå för att jag har i stort sett en intelligenskvot på mensa nivå, men det som är jobbigast är att jag även har ett tankesätt som endast 3 procent av jordens befolkning har. Allt doktorerat från psykologer och läkare. Känns som om att man måste säga saker på ett barns nivå många gånger för att folk ens ska ha en enda aning vad man pratar om?!

Fast samma det där med att jag lätt tröttnar på folk som är för snälla och inte gör något i livet, fast jag själv är det snäll med då, vet inte vad det är, men jag vill även göra galna saker i livet även om folk inte tror det.

Sedan är jag oerhört dålig på att höra av mig till folk, det har jag tyvärr ärvt efter min far. Han är superdålig på det med, men det betyder inte att jag inte älskar Er som mina vänner. Bara att när jag har mina svackor och dom är tyvärr många, glömmer jag mycket jag ska och borde göra, så hoppas att ni har lite överséende med det.

Blir så himla trött på folk ibland alltså!! Loggar ut, går ut med hundarna och sedan ta och sova. ZzZzz...

Onsdag....Jag och Lia ska ta och cykla in till stan för att Lia ska fixa emd sin hårddisk som gått sönder. Vi var på olika dataaffärer. Första ville ha 1000 kr för att laga den, men vi åkte vidare för att kolla om det fanns något billigare ställe och till sist vart vi tipsade om ett ställe och cyklade ut till Tybble för att gå på City Computer som fixade Lia externa hårddisk.

När vi ändå var åt det hållet, så vart vi att gå in på Blomsterlandet då Lia ville kolla lite på olika saker för hennes odlingslott och jag passade på att kolla på alla dom vackra växter och blommor.

Sedan cyklade vi vidare. Vi var på ÖoB för att kolla lite och köpte med oss Festis för att dricka lite vätska då det är oerhört varmt ute. Vi tar sedan och cyklar inåt emot stan och går en sväng på Röda Korset. Jag hittade mig en bok där för 5 kr. 50 % Bok REA där. Vidare till Myrorna, men där hittade jag inget alls, men Lia köpt 2 toppar. Sedan cykla ännu vidare till Lidl för att köpa lite saker som jag skulle ha till min sallad som jag ska ha med på båten.

Vi åkte sedan till Subway för att äta en varsin halv baguette. Vi var sedan på Willy:s för att köpa lite saker till pastasalladen. Väl hemma hos Lia igens medan för att fixa med maten vi ska ha till i morgon på kryssningen. Druckit lite Kokos te. Funderar på vad vi skulle sjunga för karaoke på båten Ja var där ett ta sedan måste jag ta mig hemåt till mina älskade hundar och även ta och äta och vila mig för jag ska orka med kryssningen.

Hemma och varit ute med hundarna mina och sedan tagit och ätit lite. Vart en variation av lite olika grönsaker, stekt köttfärs med svarta oliver och rökig barbequesås och en pasta som heter Tortellini med ost i. Även tagit och suttit på facebook resten av kvällen innan det vart dags att gå ut med hundarna och sedan ta och sova. ZzZZZZz... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar