lördag 5 maj 2012

Torsdag och Fredag...Ålandskryssning!!

Torsdag...och idag ska jag och Lia faktiskt ta och åka på en båtkryssning med Cinderella och VIKING LINE. Efter att jag varit ut med hundarna mina i den sköna morgonen oh pakat ihop det sista har jag tagit och lämnat av hundarna hos hundvakten som ska se efter dom dagarna jag är på kryssningen och en annan kompis ska kolla till mina katter så dom har mat och vatten.

Jag tar och cyklar med min packing till Lia för att vi där ska ta och sitta en stund på hennes balkong i solen och solat. Hon har även packat det sista, det har även noppats ögonbryn på oss båda och vi pratar om hur kul vi ska få det och vi ska även komma att ha superkul. Vi tar sedan den tidigare bussen in till stan för att gå en liten sväng.

Vi var på Luckulus för att köpa oss en varsin mineralvatten, men vi var även på Myrorna, där jag lyckades hitta dessa 2 st. böcker och jag som inte skulle köpa något extra att släpa på. Jaja!!

Ska komma att bli en lång resa, men ack så kul vi hade där vi satt och skämta, sjöng och skrålla. Käkat lite snacks och vi ska ha superkul och mysigt på vägen ner till Stockholm.

Äntligen i Stockholm. Gabriella som står inne när vi kommer, men vi ska åka med Cinderella om ca 3 timmar så under tiden ska vi gå och äta och träffa upp min gullige kompis Alexander Camilo.

Vi ska gå emot slussen för att vi alla ska ta och äta lite på McDonald's, men innan, så var vi på Coop för att köpa bröd som vi ska ha till våran sallad, Ciabatta bröd.

Kul att få träffa Alexander Camilo och Lia och han kom jätte bra överrens. Första gången dom träffat varandra. Vi hade Superkul tillsammans och ett perfekt sätt att fördriva tiden med en underbar kompis till mig. Vi pratade om en massa kul som hänt, om olika bra serier, en del bra och dåliga saker som hänt.

Underbart väder i Stockholm, men det ser ut som om det kanske kommer att bli gråare, men det kommer ju inte jag och Lia lida av när vi är på båten och ska det kul.

Efter att ha varit vi Slussen ett tag så går, jag, Lia och Alexander Camilo emot fartyget och hamnterminalen igen. Alexander Camilo ska inte åka med, men han ville gärna följa oss dit bort och jag är glad att vi fick prata lite under vägen bortåt dit med. Saknar att umgås med honom jätte mycket.

Stockholm, en stad full av vatten och ibland kan jag sakna staden, men när vi går bort emot båten och även när vi var för att äta och handla bröd, så känenr jag av all den stress som finns i staden och minns varför jag inte gillar storstäder så mycket och det är pga av stress folk utsätter sig för.

Men kan onekligen inte låta bli att tycka att Stockholm är en underbart vacker stad ändå. Om folk kunde stressa mindre dock. Saknar en del Restauranger, promenader på Söder och Kungsholmen vid vattnet och en hel del människor i staden.

När vi kommer in på Hamnterminalen så snacka om att jag vart förvånad när jag såg tidningen Metro, där mitt på framsidan är min moster Louise och det var även en artikel i tidningen med. Var tvungen att ringa upp henne och berätta att jag sett henne i tidningen. Jag gapa ju och skrek inne på hamnterminalen så folk kolla. Lustigt att jag skulle vara här just denna dag och se denna dags Metro.

Kliver på båten och ska komma att bli en jätte trevlig resa. Den förste vi nästan gick in i nästan var Charlotte Perelli som hejade. Hon var där för att lansera sin nya parfym, så inget framträdande utan bara lansera sin nya parfym. Lite kul att se henne dock! (Berättar lite mer om den parfymen längre ner) Vi började dricka vin, Zumbali på en gång och ska även ta och installera oss i hytten. Efter att vi det en stund och packat fram det vi sedan ska använda för att göra oss i ordning, så ska vi gå en liten runda och sedan gå till Taxfree som har öppnat igen på utvägen. Det hade dom inte förra gången vi åkte så folk har väl klagat och dom har fått ändra det antar jag?! Ja, så då så klart man ska köpa sig lite sprit.

Under vägen man åker ut från Stockholm med fartyget så ligger det fantastiska hus efter Stockholms kustlandskap och Skärgård. Där i någon av dom husen hade man ju gärna bott.

Inne på Taxfree för att kolla vad vi ska ha för något. Inte riktigt bestämt vad vi ska köpa, men jag har en aning om vad jag vill ha för något. Ska mest köpa för att ta med hemåt, men även köpa några småflaskor att dricka.

Jag köpte bla. dessa sorter. 3 st. olika Likörer och en päronkonjak som INTE ska drickas utan dom ska få åka med hemåt.

Charlotte Perelli var där för att lansera sin Parfym. "The Girl". 150 kr på båten, men kostar ca 200 kr i hamn. Ni som vill veta mer om henne. Hennes gamla blogg http://charlotteperrelli.chic.se/ och nya bloggen för Er som vill veta mer om henne vad som händer nu. http://blogg.damernasvarld.se/charlotteperrelli/

Vi ska båda ta och duscha och fixa i ordning oss för en Partykväll och vi båda ska köra lite Rockig/Punkstil med sotade ögon och svart tema på kläder.

Lia klar och snygg, jag ska komma att bli klar med, men tog i sista sekunden innan vi gick ut tog jag av mig halsbandetdå det kändes som det vart för mycket då jag hade en massa armband på ena armen och en kejda med döskallar och kristaller i byxorna.

och vad ska vi inte om göra som vi brukar när vi åker på kryssning, så självklart ska vi sjunga Karaoke. Det var att sjunga flera låtar tillsammans med varandra, med flera andra och även själva. Jag fick en hel del applåder, busvislingar, folk som kom fram efteråt när jag sjungit och sa att jag är superduktig på att sjunga. Var även några som frågade om jag sångare och dansare i verkligheten?! Kul att folk tror det. Betyder ju att man är duktig. Jag sjöng allt möjligt med Lia, själv och dom andra. Men mest jubel vart det när jag sjöng "Kom hem" av Barbados när Magnus Carlsson var med i den dansbandsgruppen.

Lite sprit. Ska bara dricka Citron Vodkan. Det ska komma att bli en supertrevlig kväll med sjunga karaoken, festa med en massa trevliga människor, träffa en kille som jag chatat med på tagged som heter Roja som umgicks en hel del med oss under kvällen och tillsammans hittade vi på en massa trevliga människor att prata med både på Svenska och Engelska, men det vart mest att prata Engelska under kvällen och då vart jag att tänka på tiden när jag var i England. Vilken underbar kryssningen den vart verkligen!! Haft superkul hela kvällen och natten.

Jag ska komma att somna tidigare än Lia och Roja sov med mig i hytten. ZzZzz... Inget snusk utan bara sova. Lia kom senare då snart var dags för frukost och det är Fredag, men fick henne att sova en stund först. Roja gick till sin hytt och så skulle vi gå till frukosten senare och äta tillsammans.

Vi är vid Åland, Mariehamn. Hade gärna klivit av och gått lite och träffat lite vänner på Åland, men det blir väl så småningom det med.

Vi hade frukost med på den resa vi bokat, så det vart att äta en hel del. Jag åt en massa blandade saker som mackor, äggröra, kokta ägg, ost av olika sorter, skinka, salami, bacon, gravad lax, prinskorvar, melon, gurka, minidonuts m.m. och drack en massa juice till.

Lia och Roja gick ut för Lia skulle röka och jag ska ta och hälsa lite på några av dom vi festat under kvällen med och ta mig en kopp kaffe och prata lite med dom.

Jag ska komma att gå tillbaka till hytten för att prata lite med Lia och Roja, sedan ska jag och Lia sova och Roja gå tillbaka till sin hytt och kompisar. Tvungen att sova några timmar åtminstone så man nyktrar till lite.

Efter att man vaknat ock piggnat till ytterst lite. Hade lite huvudvärk, men inte illamående eller så, men jag vet att huvudvärken beror på att jag sovit alldeles för lite. Jag får nästan alltid lite ont i huvudet när jag sover för lite. Vart att äta lite av den salladen jag gjort.

Ja vad ska man säga så många fina hus efter Stockholms Skärgård, fast kan tänka mig att det blåser något fruktansvärt mycket och kallt på vinter och höstårstiderna.

Det huset till, i mitten på den vänstra bilden var TILL SALU för inte så länge sedan. Minns inte för hur många miljoner, mend et var några. Heheheh...

Jag och Roja satt och bara pratade lite tillsammans. Ja han pratar bara Engelska och är från Sydamerika. Jag och Lia har snackat nästan engelska hela kvällen då det var mycket utländska killar på båten, men även en hel del svenska trevliga människor med.

Vart lite förälskad i detta gula hus och man skulle ju gärna vilja ha ett sånt hus, fast med mindre grannar, vid vattnet och med en härlig liten båt.

Börjar närma oss Stockholm och jag ska ta och hämta mina saker och få Lia att piggna till. Roja ska hämta sina saker och vi ska tillsammns gå av båten. Vem träffar man inte där om några av dom trevliga kvinnorna som hängde efter mig på kvällen. Dom tjatrade om att jag borde börja jobba som fotomodell igen.

Ser inte fram emot att sitta på en buss hemåt, men det gick mycket snabbare att åka hemåt nu än att åka till Stockholm då det var mindre stopp, fast kändes som det var längre. Jag satt och sms:a med folk tills batteriet i min mobil dog, sedan även småslumrat till å från under hela vägen hemåt emot Örebro. Ska bli så skönt nu att komma hem till sin egen säng att få krypa ner i och även om jag har haft superkul, så trivs jag bäst att få sova i min egna säng med mina hundar hos mig.

Ja, det var lite ruggigt och kallt i Örebro, men det regnade inte som tur var. För när jag sms:a om innan min mobil dog så sa folk att det regnade och var kallt och ruggigt i Örebro, men som tur ingen regn när vi kom fram till Örebro. Vi tog bussen till Lia där jag ska hämta min cykel, vinkar av varandra och jag cyklar sedan hemåt till mitt. Gud vad skönt att komma innanför dörren. Fast lite tomt då inte hundarna är här än, men katterna hälsade husse glatt välkommen hem igen.

Skönt att komma innanför dörren och ställa av sig allt. Jag ska gå och hämta mina älskade hundar som var överlyckliga att husse kommit hem och hämtade dom och sedan efter jag kommit hem med dom ta och äta upp den sallad som jag inte orkade att äta upp på båten. Jag ska även ta och sätta mig en stund på facebook och MSN för att chata och kolla lite vad som hänt hos släkt, vänner och bekanta.  Ut med hundarna och sedn bara ta och sova tidigt. ZzZzZZz...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar