lördag 19 maj 2012

Torsdag...Skärtorsdag! Dag med min mamma! Fredag...Kursen med skapande annars lugnt!

Torsdag...Skärtorsdagen idag och en röd dag. Ännu en dag från Örebro. Vädret under morgonen var väldigt konstig med variation mellan sol och regn, men dagen sedan ska komma att bli ett helt underbart väder, även om det blåste lite. Mamma ska komma på besök över dagen idag då hon har gratisbiljetter hit och hem för en dag. Jag har suttit med mitt blogginlägg efter att jag varit ute med hundarna på morgonen. Även suttit lite på facebook under tiden med innan mamma skulle komma.

Jag tar och cyklar in till stan i god tid för att jag ska träffa mamma på Tågstationen. Jag träffade på en bekant, Joakim på tågstationen som jag pratade lite med, han skulle till Malmö för att hälsa på en kompis. Jag träffade upp mamma och hon fick sig en regäll kram. Har inte träffat henne sedan i Julas. Ska komma att umgås med mamma min hela dagen. Vi kolla om Myrorna var öppet, men det var stängt, men är för att det är en röd dag.

Vi funderade först om vi skulle äta på på Coco Thai, men det var så dyrt så vi bestämde oss för att äta Sushi på Restaurang Fujisan som jag ofta ätit på förrut och som har riktigt god Sushi. Mamma ville bjuda mig på den maten som en liten förskottspresent för nästa månad när jag fyller 30 år. Hon beställde en Mellan Sushi och jag en Stor Sushi. (Min stora Sushi ni ser nedan)

Konstverk utanför Örebro Slottet på Järntorget. Jag gillar denna "Buddha" liknande statyet som heter "Goatrans" och det lilla Magnoliaträd dom planterat där mitt i stan.

H&M, för att kolla kläder och efter ett skärp åt min mor. Vi var även in på Lagerhaus för att kolla inredning. Vi skulle gå ner och kolla om Röda Korset var öppet, men var även det stängt. annars är att gå i sekondhandbutiker något min mor och jag älskar att göra tillsammans. Vi gick in på Vågen Gallerian i olika butiker på bl a. Åhlens där mamma köpte ett mörk turkost skärp. Riktigt fint! Vi var även in på Cubus, någon skobutik, Krämaren Gallerian i lite olika affärer och på Clas Ohlsson. Jag köpte där lampor till mitt Vivarium som mamma var snäll och betalade.

Vi var även in på Indiska och det har kommit så himla mycket snygga saker, så ni får gå in och kolla på alla färgglad saker som kommit, sedan gick vi vidarre till Luckulus för att handla lite bröd och lite amma skulle ha med på tågresan senare i kväll. Jag hämtade cykeln min vid Resecentrum och sedan börjde vi gå hemåt till mig.

Vi gick förrbi väldigt vackra tulpaner som både jag och mamma fotade. Väldigt härliga färger! När vi väl vara hemma, så gick jag ut med hundarna på en liten promenad medans mamma stannade hos mig då hon var lite trött och softade lite.

Hon säger att hon känner sig alltid så lugn hemma hos mig. Oavsett om det är renstädat eller lite småstökigt, men det är för att hon vet att vi kan umgås med varandra utan att man måste göra saker hela tiden med varandra.

Vi har softat och druckit ett jätte gott te. Ätit några mackor. Jag åt några med gurka på och några med pepparrot och champinjoner på och vi har  druckit Karibiskt te.

Vi har suttit i min säng och pratat en hel del. Kollat lite på några av dom andliga böcker jag köpt på olika secondhand ställen. Hon är även en person som kan se det andliga och den världen som något väldigt intressant. Hon är liksom jag att man borde respektera alla människor så länge dom respekterar mig. Annars kan varken jag eller hon hålla käften om vi tycker att någon better sig illa emot någon.

Hon var kvar till 19.30 hos mig och jag följde henne sedan ut till bussen för att där krama om henne regällt och säga att jag haft en väldigt mysig dag med henne. Jag är väldigt glad att hon kom hit då jag inte så ofta umgås själv med min mor såhär.

Efter att hon åkt tar jag det bara lugnt hemma och softar. ag är verkligen dödstrött men ag sitter ändå en stund på internet då jag inte vill somna för tidigt för då vet jag att jag vaknar alldeles för tidigt med. Jag satt på facebook och kollade vad som hänt där. Även på MSN chatat med folk och sånt. Ut med hundarna snabbt och sedan ta och sova. ZzZzz...

Fredag...Riktigt trött, men tar mig iväg till kursen efter att jag har varit ut med hundarna. Vi är inte lediga idag även om dom dom flesta av våra handläggare är det. Vilket jag tycker var lite konstigt. Jag ska ta med en del saker som jag ska göra om. Skålar, burkar och annat som ska målas och snyggas till. När jag nästan var framme så möte Angelique under vägen till kursen i en uppförsbacke. Vi tog lite sällskap tillsammans under sista vägen till Miljövårdscentrum.

Suttit med tuppen som ska spaklas om igen en gång och när det torkats grundmålat den. Jag har även slipat och målat några träskålar. Jag gjorde även en del på dom träskyltar som ska säljas i butiken sedan och även på ett snäckskal som jag målade och satte in en pärla i. Jag ska även ta och göra en betonghöna, men blir nog fler än en betonghöna i framtiden. Druckit Masala Chai te under dagen i min termosmugg. Jag satt även kvar några timmar extra, då jag kommit igång med det jag skulle göra, men sedan cykla hemåt för att skönt komma hem.

Jag ska ta och gå ut med hundarna mina och jag har sedan fixat lite mat och äta. Egg Späitzle med torkade tomatsås, hackade svarta oliver och riven texas ost. Jag ska sedan ta och sätta sig vid datorn för att kolla lite vad som hänt på facebook hos olika människor; släkt, vänner, vänner och bekanta och andra. Var mest att skriva om olika hundsorter och hundproblem. Men tycks mest vara folk som inte tycker om att man tycker lika som dom tyvärr.

Skrivits mycket om hundar och jag tycker att alla ska kolla in denna sida med Baksidan av Hundvärlden. http://baksidanavhundvarlden.wordpress.com/

Sitter och skriver på Facebook och "Masterchef" på TV. 2 st. avsnitt av Engelska variationen. Ja blir att sitta på Facebook och qruiserunder i stort sett hela kvällen min. Det diskuteras en hel del om hundar och pälsvård, men tyvärr ser folk inte alltid längre än sin egen näsa och istället för att hjälpa varandra som man tycker att folk borde göra så smutskastar man folk. Är helt sjukt hur vidrig folk i hundvärlden better sig. Helt sjukt, elakt och rent själviska många människor är verkligen. Varför hjälper man inte varandra för istället för att försöka att stjälpa varandra??

"My one and only" Amerikansk romantisk komedi från 2009. Året är 1953 och Anne Deveraux lever med sin man och sina barn. Men när hon kommer på sin make med en annan kvinna bestämmer hon sig för att lämna honom. Tillsammans med sina barn ger hon sig ut på en resa i USA för att hitta en man som kan ta hand om henne och sönerna. I rollerna: RenÚe Zellweger, Logan Lerman, Troy Garity, Kevin Bacon, David Koechner. Regi: Richard Loncraine.

Jag har kollat på internet. Jag har kollat på helgon, gayromeo, facebook och MSN. Det ska bli mycket att skriva om. Ja fanns en hel del att skriva om på dom olika sidorna och med att chata med folk om olika saker. Jag ska sedan ta och gå ut med hundarna och sedan sova gott i min säng, då jag var så himla trött. ZzZzz...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar